Web Hosting

SAZNAJTE O WEB HOSTINGU

Web hosting

Naša agencija pruža vam kompletnu uslugu za potrebe vaše internet prezentacije, od izrade samog sajta do njegovog postavljanja i objavljivanja na internetu. Naime, da bi vaš sajt bio vidljiv ostalim korisnicima potrebno je da bude smešten na određeni računar odnosno web server. Prostor na web serveru zakupljuje se kod provajdera kao davaoca usluge web hostinga.

Web hosting je internet dom za vaš sajt. Hosting usluga pored usluge smeštaja web sajta na serverima podrazumeva još i kreiranje web e-mail adresa, mailbox-ova, baza podataka, aplikacija i slično, zavisno od vrste paketa koji je zakupljen i ugovorene obaveze.

Visina usluge web hostinga zavisi od vaših potreba odnosno prostora koji je potreban za smeštaj vašeg sajta, brzine prenosa i zaštite podataka i drugih dodatnih usluga. Za manje zahtevne sajtove usluga web hostinga je krajnje povoljna. Međutim, ukoliko su u pitanju veći sajtovi ili sajtovi koji su ranjivi na zlonamerne upade, potrebno je razmisliti o jačem hosting paketu.

Jači hosting paketi pružaju veći prostor na disku, sigurnost, brzinu i funkcionalnost. Stranice sajta se brže odazivaju a sajt će biti zaštićeniji od hakerskih napada. Takođe, neki od naprednijih paketa podrazumevaju pravljenje rezervnih kopija, poslovnih servera za fajlove i različite vrste podrške za korišćenje baza podataka.

Preko naše agencije možete birati između više vrsta paketa web hostinga u skladu sa zahtevima vašeg sajta. U svakom trenutku možemo vam preporučiti paket koji najviše odgovara vašim potrebama. Naši serveri su sigurni i zaštićeni, a usluga hostinga na najvišem nivou.

web hosting

Internet Domen

Domen je adresa vašeg sajta na internetu. Ona je jedinstvena i nakon zakupa niko drugi je više ne može koristiti. Domen je zapravo numerički kod, tzv. IP adresa pomoću koje se vrši identifikacija na internetu. Radi lakšeg korišćenja ovaj numerički kod se konvertuje u slova i to je zapravo naziv domena vašeg sajta.

Veoma je važno pažljivo izabrati domen. On mora biti kratak i efektan i najbolje je da sadrži naziv proizvoda, usluge ili naziv firme ukoliko se ide na brendiranje. Naziv domena je važan i za SEO optimizaciju i po mogućstvu trebalo bi da sadrži ključnu reč ili izraz. To znači da će pretraživač pronaći i visoko rangirati vaš sajt ukoliko naziv domena sadrži ključnu reč koju je korisnik ukucao u pretraživač.

Nakon izbora i provere dostupnosti domena, potrebno je odraditi proces registracije. Domen se može registrovati na lično ime ili na ime firme. Takođe, moguće je koristiti i više dodatnih domena, kao i poddomena što zavisi od zakupljene hosting usluge.

Ispred naziva domena nalazi se prefiks www (World Wide Web) a iza tip domena. To može biti glavni domen (top leven domain) ka što su com. , net., org., ili domen specifičan za pojedine države, recimo rs. (Srbija), de. (Nemačka), gr. (Grčka), itd.

Postoje određeni nastavci domena koji su rezervisani za pojedine delatnosti kao na primer edu. za školske ustanove, tv. za televizijske stanice, biz. za kompanije, mobi. za mobilne telefone.

Pozovite nas, zakupite hosting usluge i registrujte domen preko naše agencije. Pomoći ćemo vam da odaberete naziv domena koji će vam biti najkorisniji a usluga hostinga najisplativija.

internet domen