Dream Design

Izrada Bloga

izrada bloga Blog ili web - log ili u prevodu web dnevnik. Blog je zapravo web sajt na kome se sadrzaj kao sto su ( tekst, slike, video ...) unosi i prikazuje po datumima bas kao i u pravom dnevniku. Za vodjenje bloga nije potrebno nikakvo specijalno tehnicko znanje oko web tehnologija, vec iskljucivo kako kreirati sadrzaj odnosno kako uneti i napisati dobar i kvalitetan tekst.

Blog autoru pruza velike mogucnosti. Moze mu posluziti kao licno brendiranje, pomoc u pronalazenju ljudi koji isto ili slicno razmisljaju i dele iste ideje, interesovanja ili hobi. Takodje, ukoliko blog postane popularan vecoj populaciji, pruza mogucnost zarade , reklamirajuci proizvode ili usluge za neku od kompanija kojima je vasa publika interesanta za promociju svojih usluga ili proizvoda.

Najvazniji element svakog bloga je naravno njegov sadrzaj. Bitno je da je naslov svakog teksta zanimljiv, koristan ili zabavan za korisnika, kako bi privukao njegovu paznju i zainteresovao da procita. Temu bloga i njegov sadrzaj bira njegov autor, a moze biti licni ili komercijalan tj pisan namenski za odredjenu ciljnu grupu u merketinske, promotivne ili druge svrhe.

Korisnici, citaoci koje prate odnosno citaju blogove imaju mogucnost da ucestvuju i komentarisu svaki clanak na blogu. Ukoliko blog ima dopadljiv i zanimljiv sadrzaj, postoji velika mogucnost da ce to prepoznati i Google te ce sajt bolje rangirati u pretragama a takodje brze i lakse ce se podeliti putem drustvenih mreza.

Dakle dobar blog vam moze doneti razne benefite u vidu dobrog rangiranja u pretragama na Google, redovne posetioce sajta, pozitivne komentare, deljenje na drustvenim mrezama. A na autoru bloga ostaje je kako cete to iskoristiti.

Ukoliko zelite da naucite vise o tome kako pisati dobre i kvalitetne tekstove za vas blog, kao i druge vrlo korisne detaljne informacije u vezi vodjenja i izrade bloga, preporucujemo vam ovaj link.

Pisanje bloga – Kako početi pisati blog, odabrati teme, dovesti čitaoce i kako promovisati blog?